header Arbeidsrecht Familierecht verbintenissenrecht

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Specialist familierecht!! Print pagina

Staat u voor een moeilijke keuze met ingrijpende gevolgen voor de toekomst? Omdat u bijvoorbeeld overweegt uw relatie te beëindigen? Of wordt u geconfronteerd met de gevolgen van een eerdere relatie? Immers de omgangsregeling of (kinder)alimentatie moet worden aangepast? Het Rechtshuis biedt u niet alleen een zeer deskundige maar ook een betrokken advocaat.

Bij het familierecht gaat het om zaken die u persoonlijk raken en waarbij de emoties bijna altijd een grote rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan een echtscheiding. In een zeer emotionele periode moeten er allerlei zaken geregeld worden. Terwijl u juist in deze periode vaak helemaal niet tot het nemen van beslissingen in staat bent. Wie gaat waar wonen? Wat moet u voor de kinderen regelen? Hoe wordt de inboedel en het vermogen verdeeld? Hoe gaat u in uw levensonderhoud of dat van uw partner voorzien? enz. Juist de combinatie tussen het emotionele proces en de zakelijke afwikkeling maken het familierecht een veelomvattend rechtsgebied. U heeft dan iemand nodig die uw zakelijke belangen optimaal behartigt. Wij helpen u vakkundig bij het nemen van al deze belissingen. Mèt aandacht voor uw persoonlijke belangen.

Het familierecht is zeer uiteenlopend. U kunt in allerlei situaties bij ons terecht. Wij adviseren u niet alleen over omgang, alimentatie en verdeling. Ook als het gaat om een naamswijziging, het ouderlijk gezag, adoptie of een afwikkeling van een nalatenschap kunt u rekenen op onze deskundige bijstand.

Echtscheidingsbemiddeling

Wilt u de gevolgen van uw relatiebreuk in overleg met uw partner regelen en vastleggen? Dan is scheidingsbemiddeling (zie ook: mediation) misschien wat voor u. Een deskundige advocaat-scheidingsmediator begeleidt u in het proces. In dat geval worden niet alleen de zakelijke aspecten van de relatiebreuk geregeld, ook de emotionele verwerking krijgt desgewenst aandacht. Dit vergroot niet alleen de acceptatiegraad van de breuk. Op deze manier kunnen er bovendien snel duurzame afspraken worden gemaakt. De scheiding is sneller gerealiseerd en u en uw partner hebben een werkbare relatie voor de toekomst! Erg belangrijk. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Hugo van de Kerkhof* of Chrisje Doreleijers
*lid van de Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

blank